Bar sushi
Kolega namawia mnie na sushi bar. Nie ma u nas czegoś takiego, a nasze miasteczko (tak mi się wydaje przynajmniej) ma potencjał i takie miejsce przydaloby się na kulinarnej mapie. Jednakowoż trochę się boję rozpoczynać taki biznes gdyż mam słabe pojęcie o tej branży. Zagrożeń, z tego co czytam, jest sposo -> https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/Gastrostrefa/Bezpieczenstwo_zywnosci_zagrozenia_i_winowajcy.html Zagrożenia biologiczne żywności to tylko niektóre z nich. Co prawda na portlach typu UnileverFoodSolutions.pl można o wielu rzeczach przeczytać, ale to jednak nie to samo co wiedza nabyta przez doświadcznie. Mój kolega jest po szkole gastronomicznej, ale dopiero niedawno ją ukończył i nie ma za bardzo doświadczeń zawodowych poza szkolnych. Nie wiem czy damy sobie radę, a może zaprosić trzecią osobę do społki? Znającą się na takim biznesie i specyfice branży, tylko gdzie takiej osoby szukać?


  PRZEJDŹ NA FORUM